ISBN: 960-7408-75-6

Σελίδες: 294

Τιμή: 15 €

Το μυθιστόρημα αναφέρεται σε μια από τις πιο άγριες, σκοτεινές και σχεδόν ξεχασμένες πλέον εποχές της γαλλικής ιστορίας, καθώς εκτυλίσσεται στα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα, στον απόηχο των εξεγέρσεων των βασιλοφρόνων χωρικών της Βρετάνης, της Νορμανδίας και της Βανδέας εναντίον της νεοσύστατης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Με φόντο τα έντονα πάθη και τις βιαιότητες που μαίνονται σε κάθε περίπτωση επανάστασης και αντεπανάστασης, σε κάθε εμφύλιο πόλεμο, ο Barbey d’Aurevilly κεντά μια ιστορία τραγικού και μοιραίου έρωτα, αυτή του αβά ντε λα Κρουά-Ζυγκάν –ενός αντεπανεστάτη με πρόσωπο παραμορφωμένο από τα σημάδια του πολέμου, αλλά και με τη δύναμη να ασκεί μια τρομακτική επιρροή στους ανθρώπους– και της Ζαν Λε Αρντουέ – μιας συνετής, παντρεμένης γυναίκας, που όμως θα πέσει θύμα της σατανικής γοητείας του αβά. Δυνατοί δεύτεροι χαρακτήρες, ανησυχητικές τοπικές παραδόσεις, μάγια και, εν τέλει, μυστηριώδεις δολοφονίες έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό.

«Θέλησα να κάνω “Σαίξπηρ” σε μια γωνιά της Νορμανδίας...» είχε δηλώσει ο συγγραφέας για αυτό του το μυθιστόρημα. Το σίγουρο είναι πως, άλλοτε με στοιχεία εμπνευσμένα από τα περιπετειώδη μυθιστορήματα του Walter Scott, κι άλλοτε με σελίδες που παραπέμπουν στον μαρκήσιο de Sade, ο Barbey d’Aurevilly προσέφερε στους αναγνώστες ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και άκρως υποβλητικό έργο – συνδυασμό αισθηματικού και ιστορικού μυθιστορήματος με «γκόθικ» αποχρώσεις...

Χορηγός επικοινωνίας της έκδοσης: Μελωδία FM 99,2.