ISBN: 978-960-6624-09-4

Σελίδες: 448

Τιμή: 20 € 

Eγκατεστηµένη στο Παρίσι µετά το θάνατο του συζύγου της, η Ελέν Γκρανζάν ζει µια ήσυχη, σχεδόν µοναστική ζωή µαζί µε τη µοναχοκόρη της, τη Ζαν. Από τα παράθυρά της βλέπει καθηµερινά να απλώνεται µπροστά της η µυστηριώδης και τροµακτική µεγαλούπολη, την οποία εξακολουθεί να µη γνωρίζει καθόλου. Είναι ευτυχισµένη µε τον τρόπο ζωής της. Η κόρη της είναι γι’ αυτήν το παν. Η µόνη ιδέα που έχει για τη ζωή πέρα από τα στενά όρια του σπιτιού της προέρχεται από τα βιβλία, αν και σπάνια διαβάζει; Δύο καλοί φίλοι, που την επισκέπτονται µία φορά την εβδοµάδα, αποτελούν όλο κι όλο τον κοινωνικό της κύκλο.

Όµως, όσο κι αν το µέλλον της Ελέν διαγραφόταν ανέφελο, µια ασθένεια της κόρης της θα φέρει την αναστάτωση. Μια σελίδα αγάπης θα προστεθεί στο βιβλίο της ζωής της, αλλάζοντάς την ολότελα. Και το απέραντο Παρίσι θα σταθεί και για τις δυο τους ο µοναδικός έµπιστος φίλος, πάντα έτοιµος ν’ ακούσει κάθε τους εξοµολόγηση, σαν «χορός αρχαίου δράµατος», κατά το συγγραφέα.

 

Με τη Σελίδα αγάπης, τον όγδοο τόµο της σειράς των «Ρουγκόν-Μακάρ», ο Εµίλ Ζολά αποδεικνύει ότι η πένα του παραµένει δυνατή και οι χαρακτήρες του ανάγλυφοι και ζωντανοί, ακόµα κι όταν δεν ασχολείται µ’ ένα καυτό κοινωνικό πρόβληµα, αλλά µ’ ένα «απλό» οικιακό δράµα.

 

Παρουσίαση στο Timelink