ISBN: 978-960-283-250-9

Σελίδες: 242

Τιμή: 17 €

Η Ανθολογία ποίησης των Ίνκας συνιστά ένα τολμηρό εγχείρημα: παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό «ποιήματα από πέτρα, φως κι αιωνιότητα, πολύτιμα κειμήλια από την προφορική παράδοση ενός λαού χωρίς γραφή…».
Η ποίηση των Ίνκας, μια ποίηση που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, μας εκπλήττει με τον αρχετυπικό εξπρεσιονισμό, την αφαιρετικότητα και τη διαχρονικότητά της, καθώς εκφράζει μια στωική και υψηλόφρονα στάση του Ανθρώπου, σε βαθιά επαφή με τη Φύση, απέναντι στο θείο, τον έρωτα, τα δεινά της ζωής.
Τα θέματα που την απασχολούν είναι οι κοσμικές ενοράσεις, η προέλευση του ανθρώπινου γένους και η διακυβέρνηση της ζωής του από τους θεούς, ο έρωτας, ο άχρονος χρόνος, η απουσία αγαπημένων προσώπων, και η ειρήνη – στη ζωή και το θάνατο. Χαρακτηρίζεται από έναν αγνό, συχνά μελαγχολικό, ερωτικό λυρισμό. Μέσω του ποιητικού λόγου εκφράζονται οι περίπλοκες και εκλεπτυσμένες έννοιες της φιλοσοφίας και της μυθολογίας με ακρίβεια,  λιτότητα και δύναμη – ακριβώς όπως αναπαριστώνται και στα ανάγλυφα των μνημείων αυτού του μοναδικού πολιτισμού.


Η έκδοση είναι δίγλωσση και η μετάφραση των ποιημάτων έχει γίνει από τη γλώσσα runasimi των Quechua (Ίνκας).

Ο τόμος συνοδεύεται από CD με παραδοσιακά τραγούδια των Άνδεων.

 

Κριτική του βιβλίου στη "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ