επιστροφή στην αρχική

Cesare Pavese – Τα ποιήματα (μτφ. Γ. Παππάς / δίγλωσση έκδοση)

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονη Πεζογραφία
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 960-7408-97-7

Σελίδες: 332

Τιμή: 18,81 € (18 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Ο Παβέζε έχει ευρέως καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους πεζογράφους. Ωστόσο, το ποιητικό του έργο, αν και λιγότερο γνωστό, είναι εξίσου σημαντικό με τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του.

Η ποίησή του, έξω από τα ρεύματα της εποχής του, είναι τελείως διαφορετική και καινοτόμα: ο Παβέζε ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την αφηγηματική ποίηση που χαρακτηριζόταν από τη μεγάλη γκάμα ρυθμών, τη ρωμαλέα, καθημερινή γλώσσα και την ελευθερία έκφρασης, και που είχε ήρωες απλούς, ταπεινούς ανθρώπους – μια ποίηση που ενόχλησε τους συγχρόνους του και επηρέασε βαθιά τους μεταγενέστερους ποιητές.

Η δίγλωσση αυτή έκδοση των ποιημάτων του Παβέζε περιλαμβάνει επίσης το δοκίμιό του Η τέχνη του ποιητή, τις Τελευταίες ημερολογιακές σημειώσεις του πριν την αυτοκτονία καθώς και κείμενα του Michele Tondo και της Natalia Ginzburg για τον άνθρωπο και το έργο του. Τέλος, μια εκτενής εργοβιογραφία, που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, και μια πλήρης βιβλιογραφία φιλοδοξούν να δώσουν μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του μεγάλου συγγραφέα

Cesare Pavese -Τα ποιήματα: κριτική από Το Βήμα